Nedavno lansirani EOS blockčein nastavio je danas 17. juna sa radom, nakon “pauze” zbog tehničkih problema 16. juna, prema EOS network monitor-u.

EOS Network Monitor trenutno pokazuje da proizvođači EOS blokova (BP), ekvivalenti bitkoin blokčein rudarima, "trenutno proizvode".

Juče je nekoliko izvora prijavilo problem sa EOS glavnom mrežom ili blokčeinom, što je dovelo do toga da se operacije na mreži "zamrzavaju" manje od 48 sati nakon zvaničnog lansiranja uživo. Blokčein je pokrenut uživo nešto manje od nedelju dana nakon što su EOS BPs kandidati glasali uživo u subotu, 9. juna.

Telegram kanal posvećen praćenju statusa EOS glavne mreže (mainnet) juče je izvestio da su nakon pauze, Blok Producers i "mnogi nodovi" imali konferencijski poziv za otkrivanje i rešavanje problema. Oko četiri sata kasnije, telegram kanal je izvestio da je glavna mreža živa.

Tvorac Dogecoina i komentator kriptovaluta Džekson Palmen tvitovao je da što se tiče “pauze” koja se desila u subotu, situacija “ne može, a da ne bude kritična”, zbog dobro finansiranog EOS-ovog protokola i zajednice koja ga podržava.

 

1. juna, EOS je kompletirao dugoročnu inicijalnu ponudu novčića (ICO), preko procenjenih 4 milijarde dolara i postao je najveći svetski ICO do sada. EOS je trenutno peta po veličini kriptovaluta, sa ukupnom tržišnom vrednošću od 9,4 milijarde dolara, prema CoinMarketCap-u. Novčić se trguje na 10,53 dolara, u porastu skromnih 0,5% u proteklih 24h od vremena pisanja vesti.


 

Pripremio: Nikola Mosurović