Blokčeina softverski razvojni tim Block.one je objavio verzije 1.0 svog protokola javnog koda, EOSIO, prema zvaničnom blog postu objavljenom 2. juna. Softver je platforma dizajnirana za izgradnju aplikacija na nivoima preduzeća i zajednica.

Prema navodima iz saopštenja kompanije, Block.one ne garantuje da će softver EOSIO funkcionisati "kako je predviđeno" ili "da neće biti grešaka, bagova ili pogrešnih kodova", tvrdeći da programeri implementiraju EOSIO na sopstveni rizik.

Pored novog softvera, Block.one je danas objavio da su imali saradnju sa blokčein investicionom firmom SVK Crypto kako bi sakupili sredstva u vrednosti od 50 miliona dolara za podršku EOSIO "ekosistema".

Cointelegraph je izveštavao da je Block.one-ov EOS završio svoje jednogodišnje grupno finansiranje (crowdsale) tokena, prikupivši ukupno 4 milijarde dolara, čineći ovaj projekat najvećim ICO-om do danas.

Ranije ove nedelje, vodeća Kineska sigurnosna internet firma Qihoo 360 primetila je niz visoko-rizičnih sigurnosnih ranjivosti EOS-ovog blokčeina, a napad bi mogao biti izveden na sve EOS nodove. Sve ranjivosti su navodno popravljene istog dana kada su prijavljene.

Od prvih 100 novčića na CoinMarketCap-u prema ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji, EOS novčić je najviše porastao u poslednjih 24 sata u trenutku pisanja ovog članka. Altkoin, trenutno peti po ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji, je porastao skoro 27% za dan, i njegova trenutna cena je 15,35 dolara.


 

Pripremio: Bojan Zečević