Nemačka WEG banka je obezbedila kripto trgovanje i kastodi u Estoniji. WEG banka je u tvitu objavljenom 25. avgusta potvrdila da je u Estoniji dobila licencu za trgovanje kriptovalutma i kastodi.

Estonija dala zeleno svetlo nemačkoj banci za trgovinu kriptovalutama i kastodi

Pored toga, banka je objavila da sada pokušava da preuzme dozvolu za trgovanje hartijama od vrednosti i kastodi usluge u Nemačkoj. Iz banke su saopštili:

“Objavljujemo da smo od danas obezbedili pun pristup licenci za trgovanje kriptovalutama i kastodi u Estoniji i podjednako se prijavljujemo za dozvolu za trgovanje hartijama od vrednosti i kastodi u Nemačkoj.”

WEG banka je primetila da institucija veruje da je “izrada premium regulatornog okruženja jedno od” njihovih glavnih prednosti.

Banka sa višestrukim kripto partnerstvima

Kako je Cointelegraph izvestio u aprilu, sistem plaćanja zasnovan na pretraživaču Nimiq je preuzeo 9,9% udela u nemačkoj WEG banci. Akvizicija udela je usledila nakon partnerstva koje je trebalo da omogući most između kripta i fiata koji bi omogućio besprekornu razmenu vrednosti između kriptovaluta i tradicionalnih bankarskih sistema.

U maju prošle godine je startap za kripto plaćanja TokenPay najavio partnerstvo.

Interes potrošača za regulisanom kriptovalutom i blokčein uslugama raste. Nedavno je švajcarska privatna banka Maerki Baumann dobila 400 novih klijenata koji su želeli da iskoriste njene buduće blokčein ponude, otkako je otkrila svoje intersovanje za ovaj sektor.