Američka Komisija za hartije od vrednosti preispituje svoju odluku o odbijanju dozvole za rad Bitcoin ETF-a Vinklevos blizanaca.

Nakon što je prvobitno blokiran da izađe na tržište BATS (glavni operater berzanskog tržišta u SAD) berzi, podnet je zahtev za reviziju, koji će prema podnesku koji smo mogli da pročitamo u Fortune-u poboljšati šanse za dobijanje dozvole.

Istovremeno, Itirijumov pionirski ETF se, takođe, razmatra u Komisiji.

EtherIndex Ether Trust, koji se nada da će da trguje na Njujorškoj berzi, je za razliku od bitkoin ekvivalenta, pročitao izveštaj Komisije.

U nastavku:

“Berza pokazuje da za razliku od bitkoina, iter nije dizajniran da vrši čisto funkciju sredstva očuvanja vrednosti. Umesto toga, svrha itera je da plati određene radnje na Itirijum mreži.”

“Međutim, prema berzi, tržište itera je trenutno podržano od strane istih onlajn menjačnica i istih infrastruktura koje su razvile oko Bitkoin mreže.”

U međuvremenu, nakon odbijanja da daju dozvolu za rad ETF-u Vinklevos blizanaca 11. marta, još jedan Bitcoin ETF je odbijen od strane Komisije, a sada postoje priče o ponovnom razmatranju zahteva.

Komisija je, u međuvremenu, potvrdila da je Itirijumov ETF trenutno u fazi aktivnog razmatranja.

“Komisija je pokrenula postupak u skladu sa članom 19(b)(2)(B) tačkom 11 kako bi utvrdili da li promenu predloženog pravila treba odobriti ili odbiti,” potvrđeno je u izjavi.