Iter (ETH) će najverovatnije u budućnosti dostići nivo od 1.000 dolara, prema navodima globalne Tviter zajednice.

54% ispitanika je reklo da je moguća cena itera od 1.000 dolara

Prema rezultatima istraživanja koje je sproveo autor Priručnika za trgovanje altkoinima Nik Patel 10. avgusta, 54% ispitanika misli da će ETH/USD par ponovo dostići nivo od 1.000 dolara.

Iter je najveći altkoin prema ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji, ali njegov udeo u ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji u odnosu na bitkoin (BTC) se dramatično smanjuje od januara 2018. godine.

Nakon što je prethodno dostigao više od 1.400 dolara po tokenu, iter se trenutno trguje na svega 213 dolara.

Kako je izvestio Cointelegraph, više analitičara je prethodnih nedelja izrazilo zabrinutost vezano za altkoin tržište, budući da bitkoin nastavlja sa dominacijom i što se tiče pozicije i što se tiče povraćaja za investitore.

Neki veruju da altkoini nikada više neće imati rast u meri u kojoj su beležili prethodnih godina, što znači da bi tokeni kao što je iter ostali na donjim nivoima njihovog trgovačkog koridora.

Da ga ne ureknemo

Prema Patelovoj anketi, većina laičkih trgovaca ne deli to mišljenje. Od više od 5.000 ispitanika, samo 34% je bilo spremno da predvidi da ETH/USD nikada neće dostići četiri cifre.

Optimizam još uvek postoji, pre godinu dana je Tom Li prognozirao da će ETH/USD par do kraja 2018. dostići nivo od 1.900 dolara.

Programeri i dalje nastavljaju sa velikim promenama protokola u okviru projekta Ethereum 2.0, a suosnivač Vitalik Buterin je obećao otvoreniji pristup u narednim mesecima.

Ranije ovog meseca, Vitalik je naveo da ne postoji interes da iter uzurpira dominaciju bitkoina, rekavši da će podržati suživot bitkoina i itirijuma na tehnološkom nivou.