Razvojni tim Itirijuma (ETH) razmatra češću implementaciju manjih hard-forkova, prema prenosu sastanka razvojnog tima 12. aprila.

Pitanje vremena između hard-forkova - ili ažuriranja mreže - pokrenuo je moderator sastanka Tim Beiko, rekavši da je to glavna tema diskusije. Drugi programer je onda započeo diskusiju navodeći jednog člana razvojnog tima, Alekseja Akunova, koji je prethodno izneo stav u korist kratkoročnih hard-forkova.

Kako bi “ispipao stavove” programera o tajmingu hard-forka, pitao je sve učesnike da li je neko “otvoren za hard-forkove u razmaku od minimum 3 meseca”. Prva tri odgovora su bila negativna ili neodređena, sa programerom Džozefom Delongom koji je rekao da je period od 3 meseca “suviše kratak za tako nešto”.

Drugi programer je zatim istakao da tim tek treba da završi hard-fork u roku od šest meseci, sugerišući da "postoji nekoliko stvari koje verovatno moramo da automatizujemo da bismo to mogli da uradimo zaista dobro".

Programeri su naveli da je tema ranije pokrenuta na forumu Itirijum programera pod nazivom Ethereum Magicians. U inicijalnoj objavi sa diskusije od 15. marta, Beiko je izneo prednosti i mane manjih i češćih hard-forkova, navodeći da je tim diskutovao o toj remi na sastanku programera tog dana.

Neki od argumenata u prilog tome govore da bi takav potez doneo češća ažuriranja protokola i takođe bi omogućio timu da razdvoji probleme i bolje izoluje promene i smanji vreme implementacije ažuriranja koje zahtevaju višestruki forkovi. Nadalje, proces testiranja bi bio lakši jer bi bilo manje EIP-ova za testiranje i manje EIP interakcija za proveru.

Ipak, predstavljeni su i argumenti za veće i ređe hard-forkove, kao što je činjenica da ostavljaju više prostora za procenu sigurnosti. Manje učestali hard-forkovi zahtevaju ređe ažuriranje klijenta i koordinaciju korisnika. U slučaju čestih hard-forkova, greška u forku takođe predstavlja rizik za odlaganje implementacije sledećeg.

Kako je preneo Cointelegraph ranije ove nedelje, izveštaj objavljen od strane veb-sajta za analizu decentralizovanih aplikacija (DApp) DApp.com je otkrio da tron (TRX) ima najbrže rastuću DApp korisničku bazu, dok se Itirijumova DApp baza korisnika smanjuje.

Takođe ove nedelje, Čarls Hoskinson, suosnivač Itirijuma i IOHK-a, kompanije koja stoji iza kardana (ADA), kritikovao je Itirijumov i Eosov (EOS) pristup razvoju.