Itirijum fondacija je najavila donaciju od 5 miliona dolara kompaniji Parity Technologies iz Velike Britanije, prema objavi na zvaničnom blogu Itirijuma (ETH) objavljenom 7. januara.

Prema tom postu, donacija je za skalabilnost, upotrebljivost i poboljšanje bezbednosti. Naime, ovaj novac "će finansirati Parity-ev rad na Casper-u, ’sharding’-u, ’light’ klijentima, razvojnim alatima, QA, revizijama i poboljšanjima infrastrukture".

Štaviše, post objašnjava da će finansije biti isporučene u "nekoliko faza, od kojih prva podržava razvoj koji je Parity već završio". Ostali delovi finansija će biti predati po završetku standardnog rada za eWasm kompatibilnost, a ’light’ novčanik za glavnu mrežu i uspešan završetak faze 0 i faze 1 ’sharding’-a.

Parity je poznat po tome što je razvio jedan od najpoznatijih Itirijum klijenata.

Kako je objavio Cointelegraph u novembru 2017. godine, korisnik Itirijum Parity ’multisignature’ novčanika navodno je slučajno zaradio 280 miliona dolara u ETH-u koristeći ranjivost koja se nalazila u pametnim ugovorima.

U aprilu prošle godine, kada su sredstva vredela 360 miliona dolara, sedmodnevno glasanje u vezi sa ukidanjem ovog incidenta rezultiralo je glasanjem od 55% učesnika protiv, što je rezultiralo da sredstva ostanu netaknuta.

U oktobru, Parity je uživo demonstrirao lansiranje blokčeina za samo petnaest minuta na novom Mac-u, koga je osnivač Parity-a raspakovao u okviru demonstracije sa ciljem da istakne brzinu celog procesa pokretanja platforme.

 

Pripremio: Nikola Mosurović