Nakon uspešnog ažuriranja Itirijum hard-forka Istanbul, nekoliko popularnih berzi je objavilo svoju službenu podršku za nadogradnju mreže.

Juče, 7. decembra, Itirijum mreža je zadovoljna obimom saradnje između operatora nodova i rudara radi ažuriranja softvera za podršku hard-forku Istanbul.

Neke kripto berze čak su izrazile spremnost za ažuriranje nekoliko dana pre zakazanog hard-forka.

Hard-fork široko podržan

Izrazito, Binance je najavio podršku za nadogradnju 5. decembra, a dan kasnije je njegova američka podružnica uradila isto. Coinbase je takođe tvitovao juče da su Itirijum i ERC20 depoziti i povlačenja nastavljeni na svojim trgovačkim platformama i da je nadogradnja nodova dovršena.

Veb lokacija posvećena izveštavanju o stanju Itirijum podrške kripto berze Kraken takođe sugeriše da je berza prošla redovno održavanje radi ažuriranja nodova. Dok je Poloniex berza najavila svoju podršku na Tviteru.

Bitfinex, kompanija za trgovinu kriptovalutama koja je bliska sa operatorom stejblkoina teter, takođe je 6. decembra objavila da planira da podrži hard-fork.

Sve u svemu, hard-fork je doživeo široko usvajanje od strane zajednice i nisu prijavljeni veći negativni događaji. Ovaj hard-fork uključio je i hard-fork Muir Glacier, koji je trebalo da se pozabavi takozvanim “Itirijum ledenim dobom”.