Distribuirani sistem imenovanja Ethereum Name Service (ENS) najavio je pokretanje multikoin podrške jer 15 kriptovaluta već planira da koristi novu funkcionalnost.

Prema zvaničnom postu na Mediumu objavljenom 17. oktobra, to će omogućiti ljubiteljima kriptovaluta da koriste jedno ENS ime za sve svoje kripto novčanike.

U toku je implementacija

Napominje se da ENS-ov korisnički interfejs trenutno podržava samo iter (ETH), bitkoin (BTC), lajtkoin (LTC) i itirijum klasik (ETC) adrese. Ipak, u postu se obećava da će njegova funkcionalnost biti proširena u narednim nedeljama.

Među novim novčanicima koji su posvećeni integrisanju ove funkcionalnosti su D'CENT Wallet, Coinbase Wallet, Bitcoin.com, Opera, TrustWallet, imToken, Portis, MyCrypto, Haven, Atomic Wallet, Squarelink, Coin Request, DexWallet, Enjin i Wyre.

Širenje izvan .ETH-a

Tim takođe planira da integriše DNS prostor imena kako bi podržao adrese poput .org, .com i druge. Ova funkcionalnost je već implementirana za domene poput .xyz, .luxe, .kred i .art, ​​navodi se u postu. ENS namerava da u bliskoj budućnosti uvede podršku za sve najvažnije domene koje omogućava DNSSEC.

Kako je Cointelegraph izvestio 1. oktobra, aukcije ENS imena zaustavljene su zbog greške koja je rezultirala davanjem imena domena pogrešnim korisnicima i onima sa nižom ponudom. Ipak, haker - koji je ukrao 17 imena iskorištavajući bag - nekoliko dana kasnije odlučio je da vrati sve domene zakonitim vlasnicima.