Constantinople i St. Petersburg nadogradnje mreže za drugu najveću kriptovalutu na svetu, itirijum (ETH), dogodila 28. februara, prema ethstats.net.

Konkretno, nadogradnja je pokrenuta na glavnoj mreži na bloku broj 7.280.000, u skladu sa ranije objavljenim rasporedom. Iako nadogradnja ima dva imena od dva originalno izdvojena ažuriranja, oni su kasnije spojeni u jedan.

Po Ethernodes.org, nisu svi itirijum korisnici usvojili nadogradnju. Samo 22,3% Geth i Parity korisnika navodno već koristi verziju u skladu sa Constantinople-om.

Constantinople je spreman da donese višestruka poboljšanja u efikasnosti platforme, uključujući i jeftinije naknade za transakcije za neke operacije na Itirijum mreži. Kao što je ranije rečeno, Constantinople hard-fork je odložen u januaru zbog novootkrivenog baga.

St. Petersburg nadogradnja ima za cilj da izbriše prethodnu, Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1283, iz Itirijumovih test mreža, budući da je identifikovano da EIP ima sigurnosne propuste.

U januaru su velike kripto berze u SAD-u Coinbase i Kraken potvrdile podršku za nadogradnju Itirijum mreže. Dve berze su se pridružile Binance-u, Huobi-u i OKEx-u, koji je počeo da prati događaj još pre prvog pokušaja implementacije.

U vreme pisanja, ETH je porastao za 2,59% tokom dana i trguje se za oko 137,19 dolara. Prema rečima CoinMarketCap-a, altkoin je počeo dan sa oko 132 dolara.