Investiciona platforma i društvena mreža eToro navodno planira da lansira debitnu karticu u drugom kvartalu 2020. godine.

Business Insider je 9. decembra izvestio da će 12 miliona korisnika platforme za trgovinu digitalnim imovinama sa sedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu moći da potroši svoju zaradu debitnom karticom, koja je planirana za pokretanje u drugom kvartalu sledeće godine.

Navodno će se usluga prvo predstaviti u Velikoj Britaniji. Međutim, ostali detalji oko planiranog pokretanja debitne kartice ostaju nejasni.

EToro-ova globalna šefica za odnose sa javnošću i komunikacije, Ejmi Batler, potvrdila je za Cointelegraph da kompanija zaista radi na pokretanju debitne kartice, ali je odbila da pruži više detalja u ovom trenutku.

40% milenijalaca može preći na kripto u slučaju recesije

U septembru je eToro naveo istraživanje o generacijskim investicijama sprovedeno od 18. do 31. jula među 1.000 internetskih investitora u Sjedinjenim Državama, u kojem se sugerisalo da bi 40% milenijalaca radije investiralo u kripto imovinu u slučaju recesije. Gaj Hirsč, generalni direktor eToro US-a, rekao je tada:

„Verujemo da bi, ukoliko dođe do recesije, videli smanjivanje portfelja akcija i rast u drugim klasama imovine, kao što su kriptovalute, kao i nove modele frakcionog vlasništva. Istorijski su ove mogućnosti ulaganja bile ograničene na visoke neto vrednosti i institucionalne investitore, ali inovacija otključava ove mogućnosti za svakodnevne investitore i jasno, ovi rezultati ukazuju na to da potražnja postoji."

eToro preuzeo aplikaciju Delta za portfolio kriptovaluta

U novembru je eToro kupio aplikaciju za kriptovalute Delta, posao koji je navodno vredi oko 5 miliona dolara. Aplikacija prati 6.000 različitih kriptovaluta i tokena na 180 berzi i biće integrisana u eToroX platformu koja bi korisnicima mogla da omogući da trguju unutar aplikacije.