Nemačka bitkoin (BTC) banka Bitwala je dobila 13 miliona evra (skoro 14,5 miliona dolara) u novoj rundi finansiranja, navodi se u saopštenju za medije podeljenim sa Cointelegraph-om 31. jula. 

Povezivanje bitkoina i banaka

Prema navodima iz saopštenja, međunarodni konzorcijum investitora na čelu sa Sony Financial Ventures, Global Brain i NKB Group je investirao u nemačku banku. Jan Goslicki, suosnivač i generalni direktor kompanije Bitwala je izjavio:

“Pokrenuli smo Bitwala-u da bismo radili nešto za šta niko nije mislio da je moguće: da povežemo bitkoin i konvencionalni finansijski sistem istovremeno ispunjavajući zahteve stroge nemačke uredbe o bankama.”

Široko prisustvo na teritoriji

Banka tvrdi da ima klijente u svim državama članicama Evropskog ekonomskog prostora (EEP) i da je jedina banka koja nudi besplatan račun sa integrisanim bitkoin novčanikom i trgovinskim funkcijama. Kompanija navodi da su depoziti osigurani do 100.000 evra i da se bitkoin drži u multisig novčanicima kako bi se sprečilo da postoji jedinstvena tačka neuspeha (SPoF) koju mogu da zloupotrebe hakeri.

Kako je Cointelegraph izvestio u januaru, Bitwala je bila pogođena kada je veliki broj Visa depozitnih kartica za kriptovalute prestao da radi kada je kompanija prekinula vezu sa pružaocem usluga debitnih kartica WaveCrest.