Fudbalski klub Everton iz engleske Premijer lige potpisao je ugovor sa kripto platformom za investiranje i trgovanje eToro. Everton je vest o partnerstvu podelio u službenom saopštenju objavljenom 1. avgusta.

Prema navodima iz saopštenja, eToro će sada biti Evertonov “zvanični onlajn trgovački partner”, koji će nuditi reklamiranje na platformi putem svojih marketinških sredstava i utakmica na domaćem stadionu Gudison Park. Komercijalni direktor Evertona Alan MekTaviš je prokomentarisao da je “uzbuđen što vidi šta se može postići uvođenjem blokčein tehnologije u svet fudbala”.

Platforma eToro

Kako se navodi u saopštenju, eToro podržava ulaganje u akcije i robe sa dodatom vrednosti, kao i u kripto imovinu. Štaviše, pored partnerstva sa Evertonom, eToro je navodno potpisao sa šest klubova u okviru Premijer lige za sezonu 2019.-2020.

U aprilu je eToro pokrenuo berzu kriptovaluta za profesionalne trgovce pod nazivom eToroX, koja je, kako se navodi, u potpunosti regulisana. Berza podržava trgovanje za bitkoin (BTC), iter (ETH), XRP, deš (DASH), bitkoin keš (BCH) i lajtkoin (LTC). Nova berza je lansirala osam novih stejblkoina uz pomoć osam odgovarajućih nacionalnih fiat valuta.

Kripto u fudbalu

Kao što je ranije izvestio Cointelegraph, italijanski fudbalski klub Roma se u julu udružio sa platformom za glasanje na bazi blokčeina Socios, koja je podržana od strane Chiliz-a koji omogućava da klub emituje navijački token. Ovaj token će omogućiti navijačima da glasaju o nekim klupskim odlukama fudbalskog tima.

Među fudbalskim velikanima koji su se udružili sa kripto organizacijama tokom prošle godine su brazilski Atletiko Mineiro, engleski Vest Hem Junajted i francuski Pariz Sen Žermen.