Deš, altkoin koji je fokusiran na privatnost, je objavio trogodišnji plan za svoju decentralizovanu platformu za plaćanja - Evolution.

U saopštenju za štampu u utorak, Deš je potvrdio da će alfa verzija platforme biti u funkciji do decembra.

“Mislite o Evolution-u kao onlajn plaćanju, sistemu koji je sličan Paypal-u ili Venmo-u, ali potpuno decentralizovan, tako da korisnik uvek ima kontrolu nad svojim novcem”, objasnio je direktor kompanije Dash Core, Rajan Tejlor.

“Štaviše, Evolution će biti neverovatno jeftin, bez ikakvih prekograničnih taksi ili ograničenja.”

Cilj Deša je stvaranje univerzalnog mehanizma plaćanja koji uključuje fizičke trgovce, onlajn prodaju i prenos sa korisnika na korisnika.

Ogromne investicije su ušle u projekat podstaknute kontinuiranom visokom trgovinskom cenom Dešovog novčića od početka godine.

“Evolution je veliki poduhvat sa još većim potencijalom, ali ćemo ostvariti naše ciljeve pomoću najboljih svetskih programera, istraživača, projektnih menadžera, inženjera i stručnjaka za odnose sa korisnicima”, dodaje Tejlor.

Puštanje u rad kompletne verzije platforme je zakazano za jun 2018., a sledeće veća prekretnica će biti kada se izvrši hardverska integracija koja će drastično uvećati veličinu Dešove mreže.