Evropska kompanija Cashila je od skoro ponudila uslugu Euro-Bitkoin platni sistem, kojim zaposleni u Evropskoj uniji mogu da primaju platu u Bitkoinu preko SEPA transfera.

Za poslodavca proces isplate zarada ostaje nepromenjen, dok na Cashila platformi, zaposleni formira zahtev za isplatu zarade sa svim neophodnim podacima o banci, računu i iznosu.

Popunjen zahtev se e-mail-om šalje poslodavcu, posle čega se čeka uplata zarade, a potom i procesuiranje od strane Cashile.

Korisnici platforme mogu takođe da kao zaradu primaju direktno Bitkoin, koji se onda može automatski konvertovati u Eure.

Ovaj servis se zove ‘’Cashila rezervni sistem’’, kojim se pomaže razvoj bitkoina u Evropi tako što se štite freelancer-i i drugi zaposleni od nestabilnosti cene.

Jedan on Cashila osnivača Jani Valjavec izjavio je:

‘’Ovo je jednostavnija i jeftinija verzija banke. Vaša verzija’’

Nakon prvih dana upotrebe servisa, neki korisnici su imali i kritike na račun servisa. Jedan od njih je zamerio što je postupak popunjavanja zahteva za isplatu dugotrajan i neefikasan pošto se generiše poseban zahtev za svaku isplatu.

‘’Dajte mi lični IBAN sa automatskom konverzijom u bitkoin i automatsko slanje na bitkoin novčanik po mom izboru. To je ono što želim!’’ rekao je korisnik.

Da li ste probali Cashila ili neki drugi sličan servis? Ostavite komentar sa Vašim iskustvima!