Kripto berza sa sedištem u Singapuru, KuCoin, započela je saradnju sa procesorom plaćanja Simplex kako bi omogućili svojim korisnicima kupovinu kriptovaluta preko kreditne kartice, otkriva se u zvaničnoj objavi 27. marta.

Berza je već dodala ovu uslugu, navodi se u objavi. Sada korisnici mogu da kupe bitkoin (BTC), itirijum (ETH), ripl (XRP), bitkoin keš ABC (BCHABC) i lajtkoin (LTC) u dolarima i evrima. Usluga je dostupna u više od 100 zemalja.

Kako se navodi u zvaničnoj objavi, Simplex - koji pored Izraela takođe ima kancelarije u Ujedinjenom Kraljevstvu, SAD-u i Litvaniji - već je pružio svoje “zakonske” usluge drugim kompanijama poput Shapeshift-a, Lajtkoin fondacije, Xapo i Changelly.

Kao što je Cointelegraph prethodno pisao, KuCoin je završio rundu finansiranja Serije A u vrednosti od 20 miliona dolara prošlog novemba. Rundu finansiranja je vodio IDG Capital, Matrix Partners i Neo Global Capital. Berza je saopštila da će sredstva biti iskorišćena zarad stvaranja KuCoin 2.0 platforme.

Početkom godine, kripto berza Binance sa sedištem u Malti je takođe dodala podršku za kripto kupovinu pomoću kreditne kartice. Kasnije je kompanija uvela ovu vrstu plaćanja i u svom zvaničnom novčaniku, Trust. U oba slučaja, kompanija je stupila u saradnju sa Simplex-om kako bi pružili kreditna i debitna plaćanja XRP, BTC, BCH, LTC i ETH tokena.

U martu, američka kompanija Kroger je ušla u pregovore sa timom Morgan Creek Digital-a, pri čemu su razmatrali postavljanje Lightning Network-a u njihovim prodavnicama. Odluka se pojavila neposredno nakon što je Kroger odbio da prihvata visa plaćanja u nekim lokacijama zbog previše velikih naknada.

 

Pripremio: Marko Mihajlović