Evan Čeng, direktor fejsbukovog dela za inžinjerstvo proteklih 3 godine, je prešao na istu poziciju u novom timu za blokčein, prenosi TechCrunch 6. jula.

Evan je ažurirao svoj profil na LinkedIn kako bi objavio svoju novu poziciju, a ova promena je takođe bila potvrđena TechCrunch-u od strane Fejsbuka.

Pre ovoga, Čeng je bio glavni u odeljenju za Programming Languages and Runtimes u Fejsbuku proteklih tri godine. Pre nego što se pridružio kompaniji za društvene mreže, Čeng je radio u “back end engineering” delu kompanije Apple skoro 10 godina.

Pored prelaska na novu poziciju, Čeng je bio konsultant na velikom broju blokčein projekata, uključujući i singapursku blokčein platformu Ziliq, kao i ChainLink.

Fejsbuk je bio u centru pažje u januaru kada je kompanija najavila da će zabraniti reklamiranje ICO projekata i ostalih reklama vezanih za kriptovalute na svojoj platformi. U međuvremenu je ova zabrana izmenjena tako da je trenutno moguće oglašavanje uz primenu određenih mera.

Kompanijin direktor za aplikaciju vezanu za razmenu poruka Dejvid Markus je objavio u maju da je Fejsbuk sastavio novi tim koji će istražiti prednosti blokčein aplikacija.

Prošle nedelje, tajvanska ćerka firma kompanije Microsoft je objavila početak rada na platformi za razvoj blokčein preduzeća. Sredinom juna, Microsoft je takođe objavio da razvija blokčein platformu za praćenje u saradnji sa kompanijom Adents koja je lider u ovoj oblasti.

 

Pripremio: Stevan Kostić