Fejsbuk je promenio svoju politiku i dozvolio reklamiranje kriptovaluta, ali je i dalje na snazi zabrana reklamiranja ICO projekata, objavljeno je u zvaničnoj izjavi u utorak, 26. juna.

U izjavi se kaže da je kompanija tražila najbolji način da "predefiniše" zabranu reklamiranja kriptovaluta "proteklih nekoliko meseci" kako bi "dozvolila neke reklame, ali vodeći računa da su one sigurne."

U Fejsbukovoj izmenjenoj politici sada stoji:

"Počev od 26. juna dozvolićemo reklamiranje kriptovaluta i propratnog materijala od prethodno odobrenih lica. Nastavićemo da zabranjujemo reklame koje promovišu binarne opcije i ICO projekte."

Nova politika zahteva od oglašivača koji žele da reklamiraju kriptovalute da podnesu prijavu kod Fejsbuka kako bi moglo da se proveri njihovo poslovanje. U prijavi mora da stoje "licence koje su oni prikupili, da li mogu da trguju na javnim berzama i ostale bitne infomacije vezane za njihovo poslovanje."

Imajući u vidu ova ograničenja, Fejsbuk priznaje da "neće baš svi moći da se oglašavaju koji bi to hteli". Kompanija navodi da će slušati povratne infomacije od korisnika i "po potrebi" menjati politiku. Takođe se navodi da će se i dalje "istraživati" tehnologija koja stoji iza kriptovaluta.

Fejsbuk je prvi put doneo zabranu u januaru 2018, koja je bila usmerena ka "sprečavanju reklama koje promovišu finansijske usluge koje su često povezane sa prevarama."

Fejsbuk navodi da je inicijalna zabrana "namerno obuhvatala sve aspekte kripto sveta" kako bi kompanija imala dovoljno vremena da oceni i izdvoji opasne oglašivače.
 

Pripremio: Stevan Kostić