Fejsbuk želi da zaposli advokata sa iskustvom u blokčeinu i platnom prometu, potvrđuje opis posla koji je dodat na njihovom sajtu ove nedelje.

Fejsbuk, koji je nagovestio da želi da uključi blokčein i kriptovalute u svoj ekosistem društvenih mreža, sada želi vodećeg komercijalnog savetnika koji će usmeriti uvođenje novih ponuda.

“Vi ćete biti odgovorni za sastavljanje i pregovaranje širokog spektra ugovora vezanih za naše blokčein inicijative, uključujući partnerstva potrebna za lansiranje novih proizvoda i širenje takvih proizvoda na međunarodnom nivou”, navodi se u opisu posla. Dalje se nastavlja:

“Takođe ćete savetovati klijente o raznim pravnim rizicima, poslovnim strategijama i drugim pitanjima vezanim za komercijalne transakcije i opšte poslovanje.”

Fejsbuk je privukao pažnju medija prošlog meseca kada je New York Times izvestio da kompanija traži podršku za njihov budući token, “Fejsbuk koin”.

Token, za koga izvori tvrde da će se možda čak pojaviti tokom prve polovine godine, bila bi platforma za plaćanje koja bi takođe uključila Instagram i Whatsapp.

Pre toga, pojavio se izveštaj koji nagoveštava da je vodeća društvena mreža kupila blokčein startap sa sedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, Chainspace, što bi bio njihov prvi korak ka ulasku u kripto prostor. Rad Chainspace-a odnosio se na problem skalabilnosti blokčeina. Nakon toga, predstavnik Fejsbuka je izjavio da su unajmili Chainspace zbog njihovih radnika, a ne zbog tehnologije kompanije.

Cointelegraph je detaljno izvestio u analizi kako je gledište Fejsbuka o kriptu prošlo kroz značajne promene tokom prethodne godine.


Pripremio: Marko Mihajlović