Factom, Tim Drejperov Blokčein startap, je objavio da je prikupio 8 miliona dolara u produženoj prvoj fazi prikupljanja sredstava.

Sredstva su prikupljena od strane velikog broja partnera. Među njima su: Draper Associates, Stewart Title, Overstock, Fenbushi Capital, Plug & Play, Peeli Ventures, and Harvest Equity, prenela je Fortuna.

Ovo je poslednja u nizu serija za Factom, koji je započeta u oktobru 2016. kada je prikupljeno 4,2 miliona dolara.

“Factom je na pravom mestu u pravo vreme, ideja Blokčeina je sazrela dovoljno i korporativni klijenti su toliko očajni da žele da se bore protiv hakera kako bi njihovo poslovanje učinili bezbednim i transparentnim,” Drejper je prokomentarisao za Cointelegraph.

Iako je Factom pokušao i naizgled nije uspeo da postane partner sa vladom Hondurasa na projektu katastra 2015. godine, čini se da se u novim partnerstvima snalaze bolje.

U februaru, Factom je u partnerstvu sa iSoftStone-om započeo rad na 80 urbanih sredina u Kini za koncept pametnih gradova, što je dovelo do novog zamajca startapa.

Drejper ostaje među poslednjim investitorima koji ostaju optimistični prema bitkoinu, navodeći u januaru za Cointelegraph da će za godinu dana vrednost bitkoina dostići 10.000 dolara.

“Neki ljudi su trgovci valutama, a drugi investitori u tehnologiju. I jedni i drugi bi trebalo da rade zajedno u interesu bitkoina,” naveo je Drejper.