Fidelity Digital Asset Services, LLC (FDAS) je stekla dozvolu od Njujorškog državnog odeljenja za finansijske usluge (NYDFS) da upravlja platformom za čuvanje i izvršenje virtuelne valute.

Prema saopštenju za štampu 19. novembra, NYDFS je ovlastio FDAS da deluje kao društvo sa ograničenom odgovornošću i upravlja platformom za čuvanje i izvršenje kriptovaluta na kojoj i institucionalni investitori i pojedinci mogu da skladište, kupuju, prodaju i prenose bitkoin (BTC).

Nadzornik finansijskih usluga Linda A. Lakvel je napomenula da je „ovo odobrenje dalji dokaz da inovacije i zaštita potrošača mogu da koegzistiraju u razvoju i širenju industrije finansijskih usluga u Njujorku.“ Komentarišući razvoj, Majkl O'Reili, direktor operacija za digitalnu imovinu u Fidelity-u, je rekao:

„Kastodi usluge i izvršenja trgovine koje pružamo su osnovni gradivni blokovi za dalje usvajanje digitalnih sredstava od strane institucionalnih investitora. Imenovanje New York Trust kompanije pod nadzorom i ispitivanjem DFS-a nadograđuje na kredibilitetu i poverenju koje uspostavljamo među institucijama i drugim učesnicima na tržištu. I dalje ćemo igrati vodeću ulogu u podržavanju sazrevanja celog ekosistema dok proširujemo naše poslovanje i klijente kojima služimo.“

Fidelity kripto kastodi usluge

U novembru, Fidelity Investments, koja stoji iza FDAS-a, angažovala je Majkla Zinemana kao svog stručnjaka za proizvode koji će dalje nadgledati strategiju kompanije za kriptovalute, kastodi usluge i izvršenja. Zinaman nadgleda strategiju kompanije za njenu kastodi uslugu koja je pokrenuta sredinom oktobra.

Tada je izvršni direktor kompanije Abigejl Džonson rekao da je kompanija u potpunosti pokrenula posao čuvanja (kastodi) kriptovaluta nakon godinu dana pripreme i gomilanja klijenata.

Nedavno je institucionalna platforma za trgovanje bitkoinima Bakkt dobila regulatorno odobrenje od NYDFS da nudi kastodi usluge bilo kojoj instituciji. Ranije je opcija bila dostupna samo onima koji trguju svojim bitkoin fjučersima.