Američka kompanija za upravljanje investicijama Fidelity Investments traži talente za svoje odeljenje za digitalnu imovinu, Fidelity Digital Assets, prema listi ponuda za posao u kompaniji.

Fidelity traži devet profesionalaca u oblastima, od analitike i inženjerstva podataka do arhitekture blokčein rešenja i blokčein inženjeringa.

Kompanija zapošljava potpredsednika za arhitekture rešenja (blokčein, kriptovalute) i blokčein softverskog inžinjera, među ostalim. Neke od ponuda za posao zahtevaju stručnost u oblastima kao što su kriptografija, kriptovalute, sajber bezbednost i data.

Kao što je ranije objavljeno, Fidelity - koji navodno planira da u narednim sedmicama uvede trgovanje bitkoinom (BTC) za institucionalne klijente - napravio je niz radnih mesta u poslednjih nekoliko meseci.

Bivši izvršni direktork britanske investicione banke Barclays, Kris Tirer, pridružio se Fidelity Digital Assets, a bivša izvršna direktorka Coinbase-a Kristin Sandler imenovana je za direktora prodaje i marketinga.

Fidelity Digital Asset je u martu ove godine uveden sa odabranom grupom klijenata. Tada su iz kompanije naveli: "U direktnoj smo komunikaciji sa odabranom grupom kvalifikovanih klijenata i nastavićemo polako."

Kao što je pokazalo istraživanje investicija Fidelity Investments početkom maja, 22% institucionalnih investitora već poseduje digitalnu imovinu, dok je 47% ispitanika izjavilo da u svojim investicionim portfolijima vide mesto za digitalnu imovinu. Istraživanje je, međutim, pokazalo da su nejasne regulative, nestabilnost, ograničeni rezultati i nedostatak osnova navedeni kao glavne prepreke za ulaganje u digitalnu imovinu.

 

Pripremila: Majda Petrović