Blokčein teh kompanija Blockstream je objavila detalje o svom servisu za rudarenje bitkoina. U blogu od 8. avgusta, kompanija je najavila dva ogromna data centra za pružanje usluga kolokacionog centra, zajedno sa Blockstream Pool-om, koristeći BetterHash protokol. Njegov cilj je održavanje decentralizacije bitkoin mreže.

Vaša bitkoin rudarska oprema, Blockstream-ovi data centri

Data centri, smešteni u Kvebeku i Džordžiji, ukupne snage od 300 megavata. U punom kapacitetu, popunjenom najnovijim rudarskim rigovima, to bi moglo da čini oko 7,5% heš stope celokupne mreže.

Objekti omogućavaju “ključ u ruke” rešenje za postavljanje rudarske opreme klijenta, obuhvatajući isporuku u data centar, instalaciju i održavanje. Korisnik rudarskim postrojenjima upravlja daljinski, pružajući analitiku u relanom vremenu i kontrolu nad radom svakog uređaja.

Usluga je trenutno usmerena na poslovne i institucionalne kupce, a Fidelity centar za primenjene tehnologije je predstavljen kao jedan od prvih kupaca. Fidelity ozbiljno ulazi u kripto prostor, navodi se da je prošlog meseca podne zahtev za licencu Bitlicence u Njujorku.

Prvi rudarski pul na BetterHash protokolu

Drugi deo mera Blockstream-ovih usluga je prvi svetski rudnik kriptovaluta koji koristi BetterHash protokol. BetterHash omogućava pojedinim rudarima da kontrolišu koje su transakcije uključene u njihove novoizrudarene blokove.

Ovo rešava ključno pitanje kod mnogih rudarskih pulova, u kojima operateri pulova određuju koje transakcije treba da uključe. S tim u vezi, povećava se decentralizacija i potencijalni napadi na mreži postaju mnogo teži.

Ne vezano za rudarenje, Blockstream je zauzet razvojem svog projekta Liquid sajdčein, koji donosi brzinu i smanjuje troškove na Bitkoin mreži.