Američki regulatorni organ je kaznio suosnivača Tezos-a Artura Breitmana sa 20.000 dolara i zabranio mu je interakciju sa brokerima i dilerima do 2020. godine, prenosi Rojters 20. aprila.

Prema sporazumu između Breitmana i Finansijske regulatorne uprave (FINRA) sa Vol Strita koji je potpisan 18. aprila, nepoštovanje poslovnih aktivnosti koje su povezane sa Tezosom tokom rada sa Morgan Stenlijem su dovele do kazne.

Tezos je kontraverzan još od inicijalne ponude novčića koju je zatvorio sa prikupljenih 232 miliona dolara u julu 2017. godine.

Investitori još uvek nisu dobili TEZ tokene, a Breitman zajedno sa drugim suosnivačem i suprugom Kejtlin je suočen sa višestrukim tužbama.

Kako prenosi Rojters, Breitman “nije ni priznao ni negirao” najnovije optužbe.

“Breitman nije ni u jednom trenutku obavestio Morgan Stenli da se bavi nekim eksternim poslovnim aktivnostima”, napisala je FINRA koja se bavi razvojem Tezosa.

Uprkos novoj kontraverzi u februaru ove godine, kada je Kejtlin Breitman iznela plan o pokretanju sopstvene platforme, Arturov advokat je ležerno odgovorio da se o tome samo razmišlja.

“Poravnanja sa FINRA-om nisu ni u kakvoj vezi sa pokretanjem Tezos mreže”, navela je Sara Lajtdejl u saopštenju.

“Artur je u potpunosti sarađivao sa FINRA-om i Artur je zadovoljan rešavanjem ličnih problema koje može da ostavi iza sebe.”