Proizvođač kriptonovčanika Freewallet najavio je prvi bitkoin gold novčanik. Kompanija koja ima platformu sa 20+ kriptonovčanika sada uključuje jedan koji je posvećen BTG.

Korisnici Freewallet-a koji su držali BTC u vreme BTG had-forka primili su nove tokene u svoj “multi-wallet”-novčanik koji prihvata sve novčiće. Novi novčanik, međutim, posvećen je BTG-u i uključuje funkcionalnost jednostavnih transfera od i ka drugim novčićima. Prema osnivaču Freewallet-a Alvinu Hagu:

“Ovo je druga bitkoin podela lanca koju smo podržali, a Freewallet je uspeo da obezbedi neprekidne operacije tokom oba! Kada se rodi nova kriptovaluta i pokrene nova mreža, to znači da postoji velika prilika da naši korisnici dobiju besplatne novčiće i trenutne profite, a Freewallet-ova misija je da se pobrine da su svi srećni, jer to i nas čini srećnim.”

Neprestana borba

Dok je BTG hard-fork sada funkcionalan, novčić se suočavao sa velikim borbama tokom pojavljivanja na tržištu. Koordinirani DDoS napad onemogućio je savršen start, a brojna pitanja koja se tiču inicijalnog “primajna” (unapred emitovanih novčića) su ostala bez odgovora do nedavno.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić