Prema izveštaju objavljenom na PR Newswire-u 17. maja, Genesis Global Trading, ogranak Digital Currency Grupe, je dobila Bitlicencu od njujorkškog Odeljenja za finansijske usluge (DFS).

Pošto je Bitlicenca postala obavezna za sve firme u Njujorku koje se bave trgovinom kriptovaluta u avgustu 2015, veliki broj ovakvih kompanije je napustilo ovu državu pošto nisu mogli da dođu do licence ili nisu ni želeli da do nje dođu.

Genesis, koja je prva kompanija u Njujorku koja posluje sa Bitlicencom i peta firma koja je ikada dobila ovu licencu, biće u mogućnosti da trguje sa bitkoinom (BTC), itirijumom (ETH), itirijum klasikom (ETC), bitkoin kešom (BCH), riplom (XPR), lajtkoinom (LTC), i zkešom (ZEC). U izveštaju takođe stoji da je Genesis imao obim trgovanja od više milijardi dolara od 2013.

Pre dobijanja Bitlicence, Genesis je poslovao pod specijalnim uslovima propisanim od strane DFS-a koji su mu dozvoljavali da trguje sa kriptovalutama u državi Njujork. Direktor Genesis Global Trading-a, Majkl Moro je rekao u izjavi za medije da "iako smo poslovali pod posebnim uslovima dugi niz godina, današnje dobijanje licence je korak napred i potvrđuje stroga pravila kojih smo se pridržavali i koja su nam pomogla da postanemo puzdani partner u trgovini kriptovaluta."

Aplikacija Square Cash, koja je uključila opciju za bitkoin od januara, trenutno radi na dobijanju Bitlicence kako bi mogla da posluje u državi Njujork. Aplikacija je dodala Vajoming na svoju listu država u kojoj može da se koristi opcija za kriptovalute, dok su Njujork, Džordžija i Havaji još uvek isključeni.
 

Pripremio: Stevan Kostić