Odbačena je tužba protiv boksera Flojda Mejvedera i muzičkog producenta DJ Khaled koju su investitori podneli zbog lažnog ICO projekta, naovdi se u sudskom dokumentu podnesenom 13. maja.

Slavne ličnosti su učestvovale u promovisanju ICO projekta Centra Tech-a, ali sudija je odlučio da investitori koji su pokrenuli tužbu nisu uspeli da dokažu da su kupili tokene kao direktan rezultat akcija njih dvojice.

Prema sudskom dokumentu, Mejveder je objavio tvitove gde drži debitnu karticu ovog startapa uz opis:

"Trošenje bitkoina, itirijuma i drugih kriptovaluta na Beverli Hilsu..."

Bivši profesionalni bokser je takođe objavio tvitove pre lansiranja ICO-a, rekavši fanovima da kupe tokene "pre nego što se rasprodaju, ja sam svoje nabavio."

U svom podnesku, sudija Robert Skola je rekao da tužioci nisu uspeli da dokažu da su pratili Mejvederov Tviter nalog ili da su videli njegove postove - dodajući da su dvojica investitora koji su učestvovali u tužbi zapravo kupili svoje CTR tokene pre nego što je bokser počeo da promoviše ovaj ICO .

Khaled je objavio sličan promotivni sadržaj na Instagramu i bio je odbačen iz tužbe na sličnim osnovama.

U novembru prošle godine, američka Komisija za hartije od vrednosti i berze (SEC) optužila je njih dvojicu za nezakonito oglašavanje ICO-a i tvrdila da Mejveder nije prijavio uplatu od 100.000 dolara od Centra Tech-a, dok Khaled nije prijavio 50.000 dolara koje je dobio za promociju startapa.

U sporazumu u kojem nijedna strana nije priznala niti odbila optužbe protiv njih, Mejveder je kažnjen sa više od 600.000 dolara, dok je Khaled novčano kažnjen u iznosu većem od 150.000 dolara.

SEC je prethodno upozorio javnost da bi podrška ICO-ima od strane poznatih mogla biti nezakonita ako ne otkriju kompenzaciju koju primaju za promociju.

U aprilu 2018. godine, SEC je uhapsio i optužio tri suosnivača Centra Tech-a za prevaru od preko 25 miliona dolara koja je bila povezana sa ICO-om. Iako je kompanija tvrdila da ima planove za lansiranje debitnih kartica koje su podržali Visa i Mastercard, kasnije se pokazalo da startap nije imao dogovor sa platnim gigantima i da se oslanjao na navodno lažne ili zavaravajuće marketinške materijale.