Nervos Network, javni blokčein projekat otvorenog koda, najavio je pokretanje svoje glavne mreže nazvane „Lina“.

U saopštenju od 6. novembra, kineska blokčein mreža koju su osnovali tvorci Spark Pool-a, najvećeg iter (ETH) rudarskog pula, navela je da je njena glavna mreža sada potpuno razvijena, tako da će rudari i programeri moći da koriste mrežu počevši od 16. novembra.

Nervos Network je otvorio svoju prodaju tokena putem CoinList-a 16. oktobra i od tada je prikupio 72 miliona dolara, premašivši svoj početni cilj od 67,2 miliona dolara. Nervos je prodao 21,5% ukupne početne ponude tokena investitorima koji su učestvovali u prodaji, kao što su China Merchants Bank International (CMBI), Polychain Capital, Blockchain Capital, Hashkey, MultiCoin i Distributed Global.

Važna državna banka CMBI namerava da koristi Nervos za stvaranje finteh aplikacija za maloprodajne i institucionalne klijente.

Nakon pokretanja glavne mreže sredinom novembra, Nervos mreža će podeliti svoj plan i objaviti ključne inicijative za 2020. godinu, uključujući širenje svog baunti programa, sistem grantova, inicijative za razvoj ekosistema i osnovni program zajednice Nervos.

Nervos je prethodno prikupio 28 miliona dolara za razvoj svojih poslovnih blokčein rešenja

U julu je Nervos Network osigurao investiciju od 28 miliona dolara od niza preduzeća povezanih sa blokčeinom, uključujući kripto hedž fond Polychain Capital i firmu preduzetnog kapitala Sequoia China. Suosnivač i glavni arhitekta Nervosa Jan Ksi rekao je u to vreme da će investicija omogućiti kompaniji da se „kreće punom brzinom napred dok izgradimo infrastrukturu koja će preduzećima omogućiti da smanje troškove razvoja i primene blokčein aplikacije“.

Julska runda finansiranja u kombinaciji sa prodajom tokena u iznosu od 72 miliona dolara dovodi do ukupne vrednosti mreže do 100 miliona dolara.

Otkrijte najnovije trendove u sektoru, povežite se sa stručnjacima za kriptovalute i upoznajte ekipe Cointelegraph-a iz SAD-a, Južne Koreje, Brazila i Japana - i sve to na BlockShow-u 14. i 15. novembra.