Platforma za trgovanje iz UK, eToro, je dodala u svoju ponudu tron (TRX), kompanija je objavila u tvitu 25. marta.

Ova najava se pojavljuje nakon što je eToro počela da pruža usluge kripto trgovanja korisnicima i 32 države u SAD. U ponudi su 13 kripto sredstava: bitkoin (BTC), lajtkoin (LTC), itirijum (ETH), ripl (XRP), bitkoin keš (BCH) i stelar (XLM).

Tron je trenutno 11. na listi kriptovaluta prema ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji sa 1,55 milijardi dolara. Prema CMC-u, TRX se trguje na nivou od 0,023 dolara, što je pad za oko 1,5 posto u poslednjih 24h i 1,3 posto u poslednjih sedam dana.

Sa glavnom mrežom koja je puštena u rad u junu 2018, Tron želi da obezbedi decentralizovanu platformu za industriju digitalne zabave, fokusirajući se na pravednu distribuciju nagrada i prava za programere koji kreiraju sadržaj. 4. marta, Tron je najavio saradnju sa teterom (USDT) i plan je da se uvede TRC20 token baziran na USDT dp kraja drugog kvartala 2019.

eToro, koji je navodno postao prva platforma koja nudi fiat trgovanje sa binance coin-om (BNB), internim tokenom kojim upravlja globalna berza Binance, ima preko 10 miliona korisnika.

U februaru 2019. godine, eToro je objavio studiju u kojoj se navodi da skoro polovina milenijalaca koji trguju ima više poverenja u berze digitalnih valuta nego u američke berze.