Gari Cohn - bivši glavni ekonomski savetnik američkog predsednika Donalda Trampa - pridružio se odboru svetskih stručnjaka za blokčein tehnološku kompaniju Spring Labs, navodi se u saopštenju za medije objavljenom 12. oktobra.

Pored toga što je služio u administraciji Trampa, Cohn je ranije radio kao generalni direktor američkog bankarskog giganta Goldman Sachsa, a odavno je bio direktor američkog Nacionalnog ekonomskog veća. U objavljivanju, Cohn navodi da je "bio veoma zainteresovan za blokčein tehnologiju već nekoliko godina."

Kao glavni ekonomski savetnik Donalda Trampa 2017.-2018, Cohn je bio odgovoran za poresku reformu uprave, koja je stupila na snagu prošlog decembra. Štaviše, Cohn je nadgledao program međunarodne i domaće ekonomske političke administracije.

Predsednik i izvršni direktor Spring Labs-a Adam Jivan kaže da njegova kompanija očekuje da Cohn implementira svoje znanje o finansijskim tržištima u sferi blokčein tehnologije:

"Geri donosi bogato iskustvo u razumevanju složenosti globalnih finansijskih tržišta i neuporedive mreže..."

Spring Labs je tehnološka kompanija u Sjedinjenim Američkim Državama koja koristi blokčein rešenja za razmenu podataka o identitetu i imovini između banaka i kompanija. Kompanija je u procesu izgradnje svog Spring protokola, za koji tvrdi da će "[omogućiti] učesnicima mreže razmenu vrednih informacija bez razmene osnovnih izvornih podataka."

Kako je Forbes otkrio u martu, Spring Labs je uspeo da prikupi 14,7 miliona dolara u ranoj fazi ulaganja samo četiri meseca nakon što je osnovan.

Spring Labs je takođe uspeo da privuče Brajana Broksa, glavnog pravnog službenika kripto berze Coinbase, u svoj savetodavni odbor. Broks je ranije radio kao generalni zastupnik Federalne asocijacije hipoteka poznate kao “Fannie Mae”.

 

Pripremila: Majda Petrović