Bivši izvršni direktor Goldman Sachsa Marco Lim navodno je imenovan za upravljačkog partnera u hedž fondu fokusiranom na blokčein i kriptovalute u Hong Kongu MaiCapital, izveštava Finance Magnates 25. februara.

Pre dolaska u MaiCapital, Lim je takođe radio u Deutsche Bank, Credit Suisse i Forex Capital Markets, specijalizujući se za deviznu prodaju , prema Limovom LinkedIn profilu. U MaiCapital-u se očekuje da Lim dostavi svoju stručnost u prodaji i marketingu kako bi dalje razvio kompaniju.

Benedict Ho, suosnivač i upravni partner MaiCapital-a, izjavio je za Financial Magnates da će se „Marco fokusirati prvenstveno na marketing i uspostavljanje strateških partnerstava za MaiCapital i kompanije unutar grupe. Njegovi dugogodišnji odnosi sa investicionim bankarstvom i tržišno iskustvo trebalo bi da ojačaju vodeću poziciju MaiCapital-a u prostoru za upravljanje digitalnim sredstvima.

Blokčein prostor i digitalnih valuta nedavno su primili brojna imenovanja pojedinaca koji su prethodno radili u tradicionalnom finansijskom sektoru. Ranije ovog meseca, bivši izvršni direktor JPMorgan Chase-a Etienne Amic imenovan je za novog izvršnog direktora u Vaktu, robnoj post-trgovinskoj platformi baziranoj na blokčeinu. Amic će biti odgovoran za trgovanje robom na Vakt platformi, koja je dizajnirana da digitalizuje fizičku trgovinu robom tako što će izostaviti papirologiju.

Takođe ovog meseca, kripto berza ErisX imenovala je tri veterana iz Barclaysa, YouTube-a i Chicago Board Options Exchange (CBOE) da popune izvršne pozicije u kompaniji. Na novim imenovanjima Robert Thrash je bio glavni operativni direktor (COO), Arnold Connell kao šef infrastrukture, a John Denza kao izvršni direktor ErisX-a za razvoj poslovanja.

 

Pripremila: Majda Petrović