Nekadašnji inženjerski direktor u PayPal-u i Guglu pridružiće se timu koji stoji iza institucionalne platforme za digitalnu imovinu Bakkt, izjavio je generalni direktor kompanije Keli Lofler u blog postu na Mediumu 11. aprila.

Sa preko 25 godina iskustva u digitalnim platnim sistemima, inženjeringu, strategiji i poslovanju, Majk Blandina se pridružio Bakkt-u kao glavni proizvodni direktor (CPO).

Kao novi CPO kompanije Bakkt, Blandina će voditi napore firme da približi pouzdani ekosistem za digitalna sredstva platnim slučajevima upotrebe kako bi pomogla Bakkt-u da kreira aplikacije za bitkoin (BTC) i druge kriptovalute.

Blandina je najpoznatiji po tome što obavlja funkciju šefa platnog i kreditnog inženjeringa u globalnom operateru digitalnih plaćanja PayPal, kao i na Guglu, gde je radio kao direktor inženjeringa za Google Wallet.

Osim toga, Blandina je kupio finteh startap TxVia, a bio je i tehnički direktor kompanije za globlane poklon kartice i digitalna plaćanja Blackhawk Network.

U saopštenju, direktor Bakkt-a je naveo druge važne zaposlene kao što je veteran Coinbase-a, Adam Vajt, koji je imenovan za COO-a Bakkt-a u oktobru 2018. godine. Lofler je takođe pomenuo angažovanje bivšeg izvršnog direktora Worldplay-a Belađija Devarezetija, koji se pridružio Bakkt-u kao podpredsednik tehnološkog odeljenja.

Krajem marta, Bakkt je angažovao bivšeg eksperta za sajber sigurnost u IBM-u, Cisco-u i Endgame-u, Toma Nunana.

Prvi put najavljeno u avgustu 2018. godine, Bakkt je nedavno objavio da ponovo kasni sa dobijanjem odobrenja od strane američke Komisije za trgovinu robnim fjučersima (CFTC). Ranije je objavljeno da je platforma zaradila 740 miliona dolara nakon što je prošle godine prikupila više od 180 miliona dolara.

 

Pripremila: Majda Petrović