Bivši inženjer kompanije SpaceX koja je u vlasništvu Ilona Maska najavio je da će njegova nova LXDX kompanija pokrenuti javnu kripto berzu - izveštava Leaprate ovog ponedeljka (17. septembar).

Baveći se automatizacijom i pogonom u SpaceX-u, Džošua Grinvold je u međuvremenu obratio pažnju na trgovinu kriptovaluta na institunacionalnom nivou.

Iako već vrši operacije za institunacionalne investitore, Grinvold sada želi da uđe na mejnstrim tržište potrošača.

Leaprate citira Grinvolda: " Naš trenutni fokus je na kriptovalute i omogućavanje svakom investitoru da iskoristi ekskluzivne alate, kao što je pametno rutiranje naloga (smart order routing), kojima su ranije mogle samo institucije pristupiti".

LXDX je dobio podršku od raznih investitora u avgustu, među kojima je bio i  šef Dimon Asia Venture Capital Fund-a, pre nego što je potvrdio svoj prezalak na Maltu prošle nedelje.

Ova objava dolazi dok sektor institunacionalnih investicija usmerava sve veći fokus za tradicionalne finasijske teškaše ka kriptu, a glasine koje su protekle nedelje kružile o planovima od strane Citigroup-a i Morgan Stanley-a da počnu sa bitkoin ponudama govore u prilog tome.

"Kriptovalute su potupno nova klasa imovine", naveo je Grinvold nakon nove runde prikupljanja sredstava u avgustu, a potom i dodao:

"U meri u kojoj se one mogu integrisati u postojeću infrastrukturu, mi težimo da olakšamo tu integraciju i predviđamo masovno skaliranje u tokenizaciji".


 

Pripremio: Bojan Zečević