Stiv Benon, suosnivač Breitbart News-a i bivši glavni strateg za administraciju američkog predsednika Donalda Trampa, potvrdio je svoje planove za ulazak na tržište kriptovaluta 18. jula, rekavši za CNBC da "radi na" sopstvenim tokenima.

Benon je u sklopu obimnog intervjua o nizu tema iz tekućih poslova rekao da je imao određenu količinu bitkoina (BTC), dodajući

"Sada radimo na nekim tokenima, tokenima za finansijski razvoj kriptovalute, potencijalno za populistički pokret na svetskom nivou. Ali oni moraju biti kvalitetni."

Benon je takođe napomenuo da misli da je "90% ICO-a [inicijalnih ponuda novčića] bila katastrofa", s obzirom da problemi leže u njihovoj prekobrojnosti:

"Mislim da je previše investitora oduvano zahvaljujući nekim stvarima o kojima nisu do kraja razmislili."

Benon je ranije napravio ime za sebe kao snažnog zagovornika kriptovaluta, naročito bitkoina, tvrdeći da bi on mogao postati sredstvo za otpor onome što je on opisao kao "evropski establišment".

Zajednički napor za izdavanje sopstvenih tokena verovatno je bio rezultat razgovora sa investitorima i menadžerima hedž fondova, kako je Cointelegraph prethodno izvestio, Benon bi ih zatim distribuirao putem svoje investicione firme.

 

Pripremio: Aleksandar Bondžulić