Riplova globalna teh konferencija, Swell, biće održana ove jeseni, a jedan od govornika biće 42. predsednik Sjedinjenih Američkih Država Bil Klinton - navodi se u riplovom blog postu od 31. jula.

Džin Sperling, direktor nacionalnog ekonomskog saveta i savetnik dva američka predsednika (Klinton i Obama) biće moderator u uvodnom izlaganju bivšeg predsednika Klintona i Q&A (pitanja i odgovori) u San Francisku, 1. oktobra.

U blogu se navodi da je bivši predsednik Klinton pomogao "uspostavljanju perioda velikog rasta i usvajanja/prihvatanja interneta, u samom oblikovanju onoga što on danas predstavlja" kao i što je pomogao u dovođenju novih tehnologija u nerazvijene svetske zajednice širom sveta.

Ripl napominje da današnje tehnologije poput digitalnih imovina i blokčeina predstavljaju iste izazove kao i rast interneta devedesetih godina proteklog veka, pošto oba fenomena zahtevaju uspostavljanje ravnoteže politike između sprečavanja rizika i omogućavanja inovacija.

Kriptovalute i politika su se ove godine prilično približile, jer su američki regulatori počeli da pozivaju na sve veću regulaciju kripto sektora. Kompanije usmerene ka kriptu su se takođe više oslanjale na politiku - nedavno objavljeni dokumenti oktrili su da je glavna američka berza i provajder usluga novčanika Coinbase formirao svoj vlastiti odbor za političku akciju (PAC), imajući za cilj da potencijalno prikupe donacije od kampanja koje su pozitivno nastrojene prema kriptu.

Još u 2016. godini, Bil Klinton je navodno dobio svoj "prvi" bitkoin u obliku fizičkog novčića od strane kripto preduzetnika Meta Rožaka - koji je ranije ove nedelje predao Kim Kardašijan sličan fizički bitkoin novčić na dobrotvornom poker turniru.


 

Pripremio: Bojan Zečević