Blokčein istraživač Toun Vejs izrazio je skepticizam u pogledu činjenice da je kripto zima gotova. Vejs je izneo svoje komentare u intervjuu za Cointelegraph 10. juna.

Vejs, bivši finansijski analitičar u američkom bankarskom gigantu JPMorgan, otkrio je da ne veruje nedavnom rastu kripto tržišta, tvrdeći da nije primetio da "previše novca sa strane ulazi u kripto sferu".

Blokčein konsultant je tvrdio da je nedavni preokret dugotrajnog opadajućeg tržišta bio podržan internim kapitalom, navodeći da postoje dokazi o dovoljnoj akumulaciji od strane onih koji su radije čuvali svoje kriptovalute umesto da ih prodaju. Prema Vejsu, ako se taj interni kapital ponovo "uplaši", cene kriptovaluta će pasti brzo isto kao što su se i povećale.

Iako tvrdi da bi radije bio siguran nego da mu je žao u smislu investiranja u kripto, Vejs je dodao da bi "svi trebali da imaju bitkoin".

U intervjuu, Vejs je takođe prokomentarisao svoju opkladu od 250.000 dolara u martu na Tviteru da će bitkoin (BTC) pasti ispod 2.000 dolara pre polovljenja nagrade za blok 2024. godine.

Na svakih 210.000 blokova, količina bitkoina po bloku se smanjuje za pola, što je proces podele broja generisanih nagrada po bloku kako bi se održala ukupna ponuda najveće kriptovalute, koja je ograničena na 21 milion novčića. Očekuje se da će se ovaj proces završiti između marta i juna 2024. godine u bloku broj 840.000.

Što se tiče njegove opklade, Vejs je u intervjuu rekao da je malo verovatno da će bitkoin u ovom trenutku pasti ispod 2.000 dolara, iako je dodao da je to još uvek moguće.

U međuvremenu, bitkoin beleži veliki rast od aprila 2019. godine, kada je njegova cena skočila sa oko 4.000 dolara na skoro 9.000 dolara krajem maja. Prema podacima sa CoinMarketCap-a, najstarijom kriptovalutom se trguje po ceni od 7.834 dolara, sa padom od oko 1,7% u poslednja 24 sata.

Nedavno je jedan od osnivača blokčein investicione kompanije iz Hong Konga, Kenetic, predvideo da će bitkoin do kraja 2019. godine dostići 30.000 dolara.