Huobi, jedna od najvećih menjačnica kriptovaluta koja je izvorno osnovana u Kini, otkriva svoje planove za otvaranje kancelarije u San Francisku. Saopštenje je objavljeno tokom Blokčein Connect konferencije u petak, 26. januara.

Blockchain Connect, događaj koji se fokusirao na saradnju između američkih i kineskih tržišta kriptovaluta održan je u petak, 26. januara, u San Francisku.

Menjačnica Huobi bila je jedan od prezentera na konferenciji, tokom koje su objavili svoju nameru da započnu poslovanje u Sjedinjenim Državama. Nova kancelarija kompanije je već u izgradnji u Silicijumskoj dolini.

"SAD će sada biti naš fokus", izjavio je Huobijev glavni šef za strategiju Cai Kailong.

Osnovana 2013. godine, Huobi Group nudi menjačke usluge u Singapuru, Hong Kongu, Južnoj Koreji, Japanu i drugim zemljama. Kompanija je bila prinuđena da napusti Kinu, nakon što su lokalni regulatori zatražili da se sve menjačnice kriptovaluta zatvore u septembru 2017. godine.

U decembru 2017. godine, Huobi je najavio partnerstvo sa japanskim finansijskim konglomeratom SBI Group kako bi pomogao da pokrene sopstvenu menjačnicu kriptovaluta.

 

Pripremio: Nikola Mosurović