Rainforest Foundation US je neprofitna nevladina organizacija sa sedištem u Njujorku, koja deluje u Srednjoj i Južnoj Americi, a koja se sada nada da će podržati napore protiv krčenja šuma uz pomoć kripta i blokčein tehnologije.

Krčenje šuma i požari u brazilskoj Amazoniji

4. septembra Fondacija Rainforest obratila se kripto i blokčein zajednici i zatražila njihovu podršku u borbi protiv krčenja šuma i šumskih požara u Brazilu. U postu na veb sajtu fondacije navodi se:

„Otkad je Bolsonaro preuzeo dužnost u januaru, krčenje šuma u ​​brazilskom Amazonu raste 75 odsto, a šumski požari u brazilskom Amazonu udvostručili su se u odnosu na prošlu godinu. Kao čuvari naše prašume, njenih životinja i ljudi, sarađujemo sa The Giving Block-om na stvaranju koalicije kripto sponzora, donatora i medijskih partnera koji će pomoći u zaustavljanju ovog pustošenja."

Fondacija Rainforest kaže da prihvata donacije kriptovaluta u bitkoinu (BTC), iteru (ETH), lajtkoinu (LTC), bitkoin kešu (BCH) i drugim kriptovalutama.

Koristeći blokčein za osiguranje transparentnosti

Fondacija Rainforest (muzičar Sting je jedan od njihovih osnivača) trenutno radi na pilot blokčeinu kako bi osigurala kontinuiranu transparentnost, koja će omogućiti donatorima da prate rad koji je fondacija obavila u amazonskoj prašumi i nagraditi lokalne zajednice koje štite svoje šume sa kriptovalutama.

Fondacija takođe istražuje upotrebu pametnih ugovora za zaustavljanje ilegalne seče šume, trgovine zemljom i zaštite šuma od iskopavanja zlata.

Suzan Peletier, izvršni direktor Fondacije Rainforest, rekla je da ih je teška situacija u brazilskoj prašumi postakla da pronađu inovativna rešenja. Ona je dodala:

„Posao kao i obično doveo nas je do ove tačke. Filantropija kao i obično neće nas izvući. Potrebna su nam inovativna rešenja i niko nije inovativniji od korisnika kriptovaluta.“

Kripto i dobrotvorne organizacije idu ruku pod ruku

Cointelegraph je ranije objavio da se kripto i blokčein tehnologija sve više primenjuju kako bi podržali širok izbor dobrotvornih organizacija. U jeku uragana Doriana, kompanija koja se bavi blokčeinom sa sedištem na Bahamima traži od kripto i blokčein zajednica da im pomognu da dostave pomoć žrtvama uragana.