Osnivač blokčein kompanije ConsenSys Džozef Lubin imenovan je u upravnom odboru kripto  startapa ErisX. Vest je objavljena u zvaničnom saopštenju 17. januara.

Kripto berza ErisX je ponovno pokrenuta od strane Eris menjačnice koja se bavi trgovinom fjučersa, a koja je osnovana 2010. U decembru 2018, ErisX je prikupio 27,5 miliona dolara od Fidelity Investments-a i Nasdaq Ventures-a. Očekuje se da će ErisX 2019. godine nuditi i spot trgovanje bitkoina (BTC), itirijuma (ETH) i lajtkoina (LTC) pored fjučers tržišta.

Prema današnjem saopštenju, Lubin se pridružio ErisX-ovom odboru direktora zajedno sa fintek preduzetnikom Kris Kondom.

Kompanija je istakla Lubinovu ekspertizu i "veliko iskustvo u radu u digitalnom prostoru". Generalni direktor ConsenSys-a je dalje projektovao da će "2019. godina biti prelomna za digitalnu imovinu."

Kris Kond je bio suosnivač softverske kompanije Devon Systems, koju je 1987. godine kupio SunGard, provajder softvera za finansijsku industriju. Pod vođstvom Konda, SunGard je navodno postao jedna od nekoliko softverskih i uslužnih firmi koje su uspele da se nađu na listi Fortune 500.

Prošlog meseca, ErisX je najavio imenovanje veterana i osnivača menjačnice Mata Trudoua za svog glavnog strateškog direktora (CSO). U svojoj novoj ulozi, Trudou će, kako se izveštava, biti zadužen da istraži nove puteve za rast prihoda i podstakne napore firme na tržišnoj strukturi.

U oktobru je maloprodajna brokerska firma TD Ameritrade, zajedno sa investicionom firmom DRW Holdings i trgovcem Virtu Financial objavila svoju podršku ErisX-u. Stranke su se, kako se izveštava, složile da postanu market mejkeri za ErisX, za koji se očekuje da osiguraju dovoljno posla za menjačnicu.

 

Pripremila: Majda Petrović