Slavna svetska teniserka Serena Jameka Viliams objavila je na Instagram profilu 17. aprila da je 2014. godine pokrenula investicionu fond Serena Ventures i tiho investirala u više od 30 kompanija, uključujući i veliku kripto berzu Coinbase.

Prema zvaničnom veb sajtu Serena Ventures, tržišna kapitalizacija portfolija je preko 12 milijardi dolara, a raznolikost osnivača kompanija u kojima je firma uložila 60%. Sajt dalje ukazuje da je fond fokusiran na kompanije u ranoj fazi, podstiče saradnju između portfolio kompanija i proširuje mogućnosti partnerstva.

Prema Vikipediji, Vilijams je osvojila četiri zlatne medalje na Olimpijskim igrama, a Žensko tenisko udruženje je rangiralo njenu prvu poziciju u singlu u osam pojedinačnih prilika. Štavise u avgustu prošle godine u poslovnim vestima su procenili da je njena neto vrednostoko 180 miliona dolara.

Kako je objavio Cointelegraph ranije ove nedelje, Rojters je nedavno saopštio da će ulaganje preduzetnog kapitala u kriptovalute i blokčein startape verovatno postaviti najveću vrednost svih vremena u 2019. godini.

Isto tako, izveštaj IDC Government Insights tvrdi da se očekuje da će federalna vlada Sjedinjenih Američkih Država do 2022. godine da poveća izdatke za blokčein na 123,5 miliona dolara - što je povećanje za više od preko 1000% u poređenju sa 10,7 miliona dolara koje je potrošeno 2017. godine.

 

Pripremio: Nikola Mosurović