Francuska je postala domaćin akceleratoru za blokčein i Pariz polako postaje "glavni grad ICO-a", izveštava Finance Magnates u ponedjeljak, 18. juna.

Chain Accelerator, zajednička šema koja uključuje oko trideset kriptovaluta i finansijskih subjekata i profesionalaca, ima za cilj da ponudi savetodavne usluge međunarodnim blokčein startapovima.

U spisku učesnika su izvršni direktor kompanije Gatecoin Aurelien Menant i šef digitalne inovacije HSBC Diana Bigs, sa pomalo iznenađujućim učešćem bivšeg izvršnog direktora SWIFT-a Leonarda Šrenka.

"U vreme kada predsednik i vlada žele da Pariz postane glavni grad za ICO projekte, Chain Accelerator se pozicionira kao ključni igrač", rekao je Nikolas Kantu, suosnivač Chain Accelerator-a, u komentarima koje su citirali različiti izvori.

"U Francuskoj, kao i svuda u svetu, blokčein projekti suočavaju se sa mnogim neizvesnostima i kompleksnostima, bilo finansijskim, pravnim ili tehničkim. Ipak, ova tehnologija će napraviti revoluciju u našem svakodnevnom životu", dodao je član Pariške Narodne skupštine Pier Person.

"Danas je od suštinskog značaja imati i zakonodavni okvir koji omogućava njegov potpuni razvoj i strukture koje omogućavaju pojavu takvih projekata. Naša zemlja mora postati lider u blokčeinu."

Chain Accelerator se nalazi u pariskoj stanici F, koja se opisuje kao "najveći" startap kampus na svetu.


 

Pripremila: Majda Petrović