Francusko tržište osiguranja sada može da investira u kriptovalute, nakon usvajanja novog zakona, prenosi FXStreet 11. aprila.

11. aprila, Nacionalna skupština Francuske je usvojila zakon koji je dizajniran tako da stimuliše razvoj lokalnih firmi, uključujući i preusmeravanje ušteđevine od strane pojedinaca i firmi, navodi lokalna novinska agencija Les Echos. Prema Rojtersu, rezultati glasanja su bili 147 za i 50 protiv.

Poznat kao “Plan d’action pour la croissance et la transformation des entreprises” (Pacte), zakon navodno omogućava osiguravajućim društvima u Francuskoj da investiraju u kriptovalute kao što je bitkoin (BTC) bez limita u pogledu sume.

Prema FXStreet-u, dvostruka odredba zakona omogućava osiguravajućim društvima da ulažu u kripto putem specijalizovanih profesionalnih fondova, te im omogućava da ponude polise životnog osiguranja predstavljenim u kriptovaluti. Nova mera će takođe uticati na profesionalne kapitalne investicione fondove.

Žoel Žiro, zamenik i menadžer budžeta stranke Emanuela Makrona Republika u pokretu, potvrdio je tu vest, ističući da nova kripto inicijativa "nije bila glavni cilj Pacte-a", prenosi portal TrustNodes.

Zakon uglavnom cilja na proces privatizacije, uključujući prodaju državnog udela u grupi aerodroma ADP, kako bi se prikupio novac za novi fond za inovacije.

Ranije u martu, Erik Vort, šef Odbora za finansije Nacionalne skupštine, predložio je da se zabrane anonimne kriptovalute kao što su monero (XMR) i zkeš (ZEC).