Fejsbuk je, kako se izveštava, angažovao šefa za javne poslove Standard Chartered banke Eda Boulsa za svoj kripto projekat, prenosi Financial Times 14. juna.

Prema izveštaju, Fejsbuk je unajmio visokog lobistu banke zbog očekivane veće regulatorne kontrole u ​​Evropi zbog svojih planova da lansira vlastitu kripto imovinu i druge finansijske usluge za svojih 2,4 milijarde korisnika. Bouls će se pridružiti kompaniji u septembru, a navodno će biti i direktor za javne poslove u Londonu.

Ranije danas, pojavile su se vesti da je Fejsbuk navodno obezbedio podršku više od desetak firmi koje uključuju Visa, Mastercard, PayPal i Uber za gore pomenuti kripto projekt, nazvan "Libra".

Direktor Fejsbuka za Evropu je nedavno potvrdio da će pismo o namerama koje naglašava glavne odlike ove kriptovalute biti objavljeno 18. juna.

Kao što je navedeno u analizi Cointelegraph-a, i Fejsbuk i Telegram su primeri velikih društvenih platformi koje su tiho radile na svojim sopstvenim kripto tokenima.

Telegram je zvanično objavio test klijent za svoj Telegram Open Network (TON) krajem maja. Osim samog TON Lite Client-a, korisnici mogu da instaliraju i konfiguracioni fajl za razvoj pametnih ugovora, koji povezuje Lite Client sa test serverom.