Japanski tehnološki gigant Fujitsu je najavio da razvija Blokčein softvera za rukovanje podacima, pristup i distribuciju.

Još uvek bez imena, proizvod za koji se kompanija nada da će biti komercijalizovan kasnije ove godine će ponuditi tri osnovne funkcije koje će obrađivati poslovne podatke preko blokčeina.

Registrovanje podataka na osnovu mesta na kojem se skladište, upravljanje pristupom i automatizacija procesa pristupa podacima su deo onoga što ovaj proizvod nudi.

“Sa nedavnim širenjem tehnologija kao što je IoT (internet of things), rezne informacije u vezi sa ljudima i stvarima se beleže i skladište kao podaci. Napori da se stvori nova vrednost putem sveobuhvatnih analiza podataka i veštačke inteligencije postaju značajni širom sveta”, navodi se u pratećem saopštenju.

“Kako bismo stvorili takvu vrednost, neophodno je da se velika količina različitih podataka razmenjuje između organizacija i pojedinaca.”

Poput konkurentne IBM-ove Blokčein platforme, Fujitsu usklađuje Hyperledger tehnologiju kako bi izgradio svoje rešenje, a demonstracija prototipa će ići uživo na predstojećoj Interop Tokio 2017 konferenciji, koja se održava od 7. do 9. juna.

Kompanija je samo jedna od sve većeg broja međunarodnih preduzeća koja žele da im Hyperledger pomogne u sprovođenju Blokčein tehnologije.