Američka platforma za grupno finansiranje SeriesOne udružila se sa platformom Polymath zbog njihovog protokola za investicione tokene, navodi se u saopštenju objavljenom 19. marta. Novo partnerstvo namerava da stvori digitalni ekosistem za hartije od vrednosti putem platforme SeriesOne.

Prema saopštenju za medije, partnerstvo između SeriesOne-a i Polymath-a će omogućiti da emiteri tokena kreiraju i upravljaju regulatornim bezbednosnim tokenima od početne faze ponude do trgovanja na sekundarnoj berzi.

Izvršni direktor SeriesOne, Majkl Midlberger, izrazio je uverenje da je Polymath-ov protokol za investicione tokene, ST-20, postavljen da poboljša proces prikupljanja kapitala na platformi.

Polymath-ov ST-20 protokol je standard koji je dizajniran posebno za izdavanje i upravljanje investicionim tokenima. ST-20 predstavlja proširenje Itirijum (ETH) blokčeina zasnovanog na ERC-20 protokolu. Za razliku od ERC-20, ST-20 “ugrađuje regulatorne zahteve u same tokene, ograničavajući trgovinu samo na verifikovane učesnike”.

Polymath objašnjava da je ST-20 standard rešenje problema usklađenosti sa propisima kada se radi o hartijama od vrednosti, budući da protokol omogućuje ograničenja za politike kao što je Know Your Customer (KYC) i Anti-money laundering (AML). Prema Polymath-u, ST-20 tokeni su unazad kompatibilni sa ERC-20, obezbeđujući interoperabilnost sa većinom postojeće blokčein infrastrukture.

Partnerstvo je otkriveno upravo kada je SeriesOne zvanično saopštio da pokreće partnerstvo sa velikom južnokorejskom kripto berzom Bithumb za izgradnju digitalne berze. Partnerstvo je prvi put predstavljeno u novembru prošle godine.

Nedavno, kompanija za bezbednost i pružalac usloga novčanika za kriptovalute BitGo najavila je podršku za Blockchain Capital-ov ERC-20 investicioni token BCAP, koji je lansiran u 10 miliona dolara vrednoj inicijalnoj ponudi novčića u aprilu 2017. godine

 

Pripremio: Nikola Mosurović