Suosnivač Fundstrat Global Advisors-a, Tomas Li, izjavio je da se vratio optimističan trend bitkoina (BTC) tokom intervjua sa Blumbergom koji je objavljen 5. aprila.

Tokom intervjua, Li je naglasio da su kritičari bitkoina proglasili kriptovalutu mrtvom jer je izgubila 90% njene vrednosti. Međutim, Li tvrdi da se stav kritičara mora promeniti, jer se BTC trenutno nalazi u rastućem tržištu. Li navodi da se struja protiv bitkoina formirala ove godine jer američki dolar slabi dok kineski kapital raste.

Li je takođe naveo da postoji dokaz da su takozvani kripto kitovi - investitori koji drže velike količine kriptovaluta - počeli ponovo da skupljaju kripto. On je izjavio:

“Mnogo njih je prodalo svoju imovinu početkom 2018. godine, ali oni se ponovo vraćaju.”

Kao što je Cointelegraph izvestio u martu, Tomas Li je prethodno izjavio za CNBC da veruje da će rast tržišta početi tokom sledećih šest meseci.

U februaru, Li-ova kompanija za istraživanje sa sedištem u Njujorku Fundstrat Global Advisors, objavio je svoj stav o kriptovalutama za 2019. godinu. U njihovom izveštaju, navodi se da postepena poboljšanja omogućavaju veće cene za kriptovalute.


Pripremio: Marko Mihajlović