Suosnivač Fundstrat Global Advisors-a Tom Li je rekao da bi bitkoin (BTC) mogao lako da dostigne nove vrhunce tokom intervjua za CNBC koji je objavljen 18. juna.

U svojim komentarima, Li je rekao da bitkoin postaje rezervna valuta u kriptovalutnom prostoru i napomenuo je da je u svojoj istoriji bitkoin samo 4% tog vremena bio iznad 9.000 dolara. Onda je izjavio:

“Mislim da će bitkoin lagano dostići nove rekordne vrednosti.”

Pre nego što je izveo to predviđanje, Li je primetio da je Fejsbukov Libra projekat potvrda meinstrim interesovanja za kriptovalute. On je izjavio da misli da ovaj razvoj događaja “u potpunosti poništava argument “verujem u blokčein, a ne u bitkoin”. On je izrazio svoju ideju da će libra biti jedan od dominantnih stejblkoina i da će drugi stejblkoini verovatno opstati:

“Ne mislim da će oni izgubiti na vrednosti jer je većina njih kolaterizovana, mislim da oni koji su algoritamski fiksni možda neće imati mrežni efekat.”

Na pitanje da li će banke podržati libra novčić u budućnosti, Li je napomenuo da decentralizacija finansija (iako pogodna za procesore plaćana) rezultira negativnim prinosom za banke:

“Jedna stvar koju treba imati na umu: Fejsbukov godišnji prihod po korisniku je verovatno 50 dolara [...] ili malo manje. Međutim, prosečna banka generiše blizu 1.000 dolara po korisniku, tako da Fejsbuk ima mogućnost da povećaju prihod za 20 puta ukoliko počnu da obavljaju bankarske usluge. [...] Jasno mi je zašto banke nisu bas oduševljene ovim.”

Guverner centralne banke Ujedinjenog Kraljevstva je izjavio da nova kriptovaluta libra može imati stvarne slučajeve upotrebe ukoliko se prilagodi regulatornim zahtevima.

Kao što je Cointelegraph objavio, Li je u maju tvrdio da je kripto zima prošla.