Majk Novograc, bivši partner Goldman Sachs i osnivač Galaxy Digital, izjavio je da očekuje da se “kripto preokrene sledeće godine” u intervjuu objavljen od strane Financial Times (FT) 23. novembra.

Tokom intervjua, Novograc je izjavio da je “ova godina bila izazovna” za Galaxy Digital – kompanija za koju se nada da će postati “Goldman Sachs kripta” – dodavši “teško je praviti biznis u opadajućem tržištu”

Prema FT-u, Novograc je predvideo da će finansijske institucije preći od “investiranja u kripto sredstva u "pravilno" investiranje u kripto u prvom kvartalu sledeće godine.”

Kao što FT izveštava, Novograc je takođe predvideo da će kripto da se “preokrene sledeće godine” jer “će tada cene ponovo rasti”

FT je takođe citirao Tim Svansona, osnivača fintech savetodavne firme Post Oak Labs, koji je izjavio da je Novograc “pokušao da predvidi nešto na šta nema uticaja” kad god kaže “nešto će se dogoditi sa cenama

Svanson je dodao da su mnoge kompanije pokušale da urade ono što Galaxy Digital trenutno radi bez mnogo uspeha, zaključujući “dobrodošli u vreme pre četiri godine!”

Članak je takođe citirao anonimnog osnivača jedne blokčein kompanije, koji kaže da “jedan od najvećih problema kripta je nedostatak verodostojnog trgovačkog bankarstva” i da je Galaxy Digital “dobro pozicioniran da bude prvi koji će iskoristiti nova tržišta”.

Prema FT-u, Novograc je rekao da je “lako biti skeptičan ali ima nečeg što se dešava” nakon što je istakao razvoj kripta vođen od strane glavnih figura u tradicionalnim finansijama.

Novograc posebno navodi predstojeći Bakkt, platformu digitalne imovine koju je stvorio operater Njujorške berze (NYSE), kao i usluge digitalnog upravljanja imovinom za institucionalne investitore, koju je nedavno najavila velika investiciona firma Fidelity.

Ove nedelje glavni poslovni službenik (COO) globalnog kripto procesora za plaćanje Bitpay je takođe izjavio da će ova dva poteza od strane tradicionalnog finansijskog sektora uzrokovati sledeće ogromno povećanje kripto cena. COO, Soni Sing, predvideo je da će bitkoin (BTC) dostići cenu od 15 do 20 hiljada dolara do kraja 2019. godine.

Bitkoin trenutno doživljava nove višemesečne padove, što je za oko 11% manje za trgovinu od 3850 dolara.

 

Pripremio: Marko Mihajlović