Majk Novograc, bivši partner Goldman Sachs-a i osnivač kripto trgovačke banke Galaxy Digital, izjavio je da ne očekuje da će cena bitkoina (BTC) nastaviti da pada, u intervjuu objavljenim od strane Bloomberg-a 18. decembra.

Govoreći na Bloomberg Television, Novograc je iskazao mišljenje da se bitkoin cena neće dalje smanjiti, uprkos nedavnom padu na tržištu. Novograc je takođe izjavio da očekuje da će cena bitkoina ostati između 3.000 i 6.000 dolara u bliskoj budućnosti.

Novograc nastavlja, govoreći da je makro sfera trgovanja postala interesantnija nego tržište digitalne imovine:

“Ulazimo u uzbudljivu eru makro tržišta. Kripto je sada manje uzbudljiv u odnosu na makro. Makro je bio poprilično dosadan mnogo godina, a kripto je bio dosta uzbudljiv.”

Investitor je takođe izjavio da je “prilično siguran” da će bitkoin biti digitalno sredstvo očuvanja vrednosti, zajedno sa decentralizovanim svetskim računarskim sistemom web 3.0. Po Novogracovom gledištu, biće “dosta tokenizovanih objekata”, kao što su ograničena partnerstva, fondovi, umetnost i “svakakve stvari” u bliskoj budućnosti.

Ranije u decembru, Novograc je uporedio performanse kripto tržišta sa “metadon klinikom”. On je okarakterisao bitkoinov ogroman rast krajem 2017. godine - koji je dostigao vrhunac sa 20.000 dolara po novčiću - kao “drogu”. On je nazvao taj period “špekulativnom manijom”, dodavši da je “publika treznija sada - droga je nestala.” U to vreme, menadžer hedž fondova je izjavio da je tržište poprimio odlike “pesimizma” i “straha”, sa ljudima koji su očekivali da će vodeća kripto valuta dostići “nulu”.

U novembru, Novograc je izjavio da očekuje da će se kripto “preokrenuti sledeće godine” jer je "to vreme kada će cene početi da se kreću ponovo.” Novograc je predvideo da će finansijske institucije preći od “investiranja u kripto fondove do konkretnog kripto investiranja u prvom kvartalu sledeće godine.”

 

Pripremio: Marko Mihajlović