Kompanija video igara Nexon Korea demantovala je da pregovara u vezi kupovine bitkoin kripto-berze Bitstamp - izveštava Korean Herald (25. april).

Demanti od strane kompanije dolaze nakon što je Business Insider pisao juče o mogućem sporazumu između Nexon Korea i Bistamp-a, gde bi kompanija kupila berzu za oko 350 miliona dolara. Krajem marta, Cointelegraph je pisao o izveštajima u kojima se navodilo da Bitstamp treba da bude prodat neimenovanim južnokorejskim investitorima za oko 400 miliona dolara.

Direktor kompanije Nexon Korea, Li Jung-hun izjavio je na konferenciji za medije u sedištu Nexon Korea u sredu 25. arpila da "Nexon Korea nema nikakve veze sa kupovinom Bitstampa" dodajući:

"Nemamo nikakvih planova da povezujemo kriptovalute sa našim biznisom."

Li Jung-hun, koji se obratio medijima na konferenciji, po prvi put nakon što je postao direktor Nexon-a u januaru, dodao je da Nexon ne vidi potencijal blokčein tehnologije za razvoj gejminga.

Nexon je globalna kompanija za video igre osnovana u Seulu, Južnoj Koreji, sa sedištem firme u Tokiju, Japan. Kompanija je u vlasništvu NXC korporacije, koja je prošle godine kupila 65,19% akcija korejske kripto-berze Korbit.

Bitstamp, sa sedištem u Luksemburgu, je trenutno 10. na listi CoinMarketCap-a po 24h obimu trgovanja, trgujući skoro sa 448 miliona dolara na dan pisanja ovog članka.


 

Pripremio: Bojan Zečević